Palvelut

Neuvontakäynti

Tulen mielelläni paikalle tutustumaan pihaasi. Etsitään yhdessä sopivin tapa saada pihastasi sellainen kuin toivot. Neuvontakäynnillä saat ammattilaisen ideoita puutarhasi kehittämiseen ja samalla arvioidaan tarve suunnittelulle.  Mikäli päädyt neuvontakäynnin perusteella tilaamaan vihersuunnitelman, ei neuvontakäyntiä veloiteta erikseen. Neuvontakäynnin saat helposti sovittua yhteydenoton kautta.

Luonnossuunnittelu

Luonnossuunnitelma on vihersuunnittelun ensimmäinen askel. Luonnossuunnitelmasta saat ideoita, mitä kaikkea ihanaa voit pihassasi tehdä. Luonnossuunnitelmassa pihallesi määritellään pihan muotoilu, sijoitetaan toiminnot ja kulkuväylät paikoilleen, ilmoitetaan kasvien nimet (suomalaisin nimin) ja ehdotetaan soveltuvia pintamateriaaleja. Luonnossuunnittelu sopii sinulle, joka osaat itse toteuttaa luonnossuunnitelmaa, hahmotat hyvin pihan mitoituksen ja tarvittavien materiaalien määrät sekä ymmärrät piharakentamisen periaatteita. Mikäli pihan toteuttaminen ei ole sinulle ennestään tuttua, kannattaa luonnossuunnitelmaa tarkentaa pihasuunnitelmalla.

Pihasuunnittelu

Pihasuunnitelma on vihersuunnittelun toinen askel ja siinä tarkennetaan hyväksymäsi pihaluonnos. Pihasuunnitelma sisältää pihasi yleissuunnitelman, mittapiirroksen ja kasvillisuussuunnitelman tarkkoina konepiirroksina. Näissä suunnitelmissa ilmoitetaan rakenteiden ja varusteiden nimet, pintamateriaalimäärät, valaistuksen periaatteet, kasvien nimet (myös tieteellisin nimin) ja kasvimäärät. Pihasuunnitelman avulla voit selvittää pihasi tarvikekustannuksia ja pääset helposti alkuun omatoimisessa piharakentamisessa. Mikäli pihan toteuttaminen aiotaan teettää ulkopuolisella viherrakentajalla, tulee pihasuunnitelmaa täydentää toteutussuunnitelmalla.

Toteutussuunnittelu

Pihasuunnitelmaa voidaan tarpeesi mukaan täydentää detaljikuvilla, pinnantasaussuunnitelmalla, kustannusarviolla ja vihertyöselostuksella. Toteutussuunnitelman tarvitset, jos pihan toteutuksessa käytetään ulkopuolista urakoitsijaa. Toteutussuunnitelma on työkalu, jonka avulla voit saada pihasi kerralla kuntoon.

Pihanstailaus

Puutarhasi on kotisi sisustuksen jatke. Tulen mielelläni stailaamaan pihaasi kotisi tyyliin sopivaksi. Olipa syynä sitten juhlat, myyntikunnostus tai oman mielen piristäminen.

Istutus- ja hoitotyöt

Tarvitsetko apua loistokkaan kukkapenkin aikaansaamiseen? Haluaisitko sisääntuloon enemmän näyttävyyttä? Ei hätää, hankin kasvupaikassa viihtyvät, pihatyyliin sopivat laadukkaat kasvit ja hoidan niiden istutuksen. Kaipaatko käytännön ohjausta pihan toteutuksessa? Tulen tarvittaessa ohjeistamaan pihan rakentamisvaiheita paikan päälle.  Muistathan, että valmiin pihan kunnossapitotöihin voit hakea kotitalousvähennyksen!

Pihasi voi olla pieni tai suuri. Uudisrakennus, rintamamiestalo tai taloyhtiö. Suunnittelu voi koskea koko tonttia tai tontin yksittäistä osaa, esimerkiksi etupihaa tai oleskelualuetta. Suunnitelmat tehdään tarpeidesi mukaan, yksilöllisesti.

Site Secured by WP-Turva
VALIKKO